Ministerul Sănătăţii vine să explice rezultatele primei operaţii de transplant de rinichi, după o pauză de 3 ani

În data de 06.12.11, în cadrul Spitalului Clinic Republican (SCR) au fost realizate 2 operaţii, dintre care una de donare a unui rinichi prelevat de la mama recipientului, iar cealaltă — de transplant efectuată fiului donatoarei.

Preventiv deciziei de efectuare a transplantului în cauză, medicii s-au asigurat că atât donatorul, cât şi recipientul, au fost examinaţi conform tuturor rigorilor de către Clinica de Urologie şi Dializă din cadrul SCR, Agenţia de Transplant şi Comisia Independentă de avizare de profil.

Ambele operaţii au avut loc în aceeaşi zi, însă, din păcate, cea de-a doua operaţie de transplant nu s-a soldat cu succes. La moment, recipientul şi donatorul se simt satisfăcător, urmând toate tratamentele necesare. Recipientul urmează să fie inclus, în continuare, în lista de aşteptare pentru a se găsi un donator compatibil.

Ceea ce ţine de cauzele nereuşitei acestei operaţii, situaţia la moment este investigată minuţios, de către o comisie specială din cadrul SCR. Rezultatele urmează să fie comunicate pe parcursul săptămânii viitoare.

Serviciul Informare şi Comunicare al  Ministerului Sănătăţii

Читайте также:  Южноафриканец воскрес к обсуждению своих похорон
Медицинский портал: все о здоровье человека, клиники, болезни, врачи - MedPortal.md
Adblock
detector