Tabloul medical în weekend 10.06-.12.06.2011

Vineri

     În ajunul zilelor de odihnă pe adresa Serviciului AMU au parvenit 703solicitări. În urma consultărilor efectuate de către echipele de gardă la domiciliu şi în locurile publice 131 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu boli cardiologice, 157 de pacienţi — cu maladii pediatrice, 70 de pacienţi – cu patologii neurologice, 2 pacienţi făcînd accidente cerebrale vasculare.  Serviciul „Sfatul medicului” a oferit consultaţii pentru 41 de pacienţi.

     La Departamentul de medicină urgentă al CNŞPMU şi în secţiile de internare ale instituţiilor medico-sanitare municipale şi republicane au fost transportaţi 324 de bolnavi. Din rîndul lor 70 au prezentat traume, 5 pacienţi au suferit traumatisme grave în accidente rutiere, 60 de pacienţi au manifestat simptome de boli virotice (inclusiv 45 de copii), suspecţii la pneumonie – 17. Un copil în vîrstă de 4 ani a căzut de la erajul 4. Medicii au stabilit traumatism asociat grav, contuzie cerebrală şi contuzie a organelor interne. Pacientul a fost spitalizat în SCM „Valentin Ignatenco”. Şi tot ieri o domnişoară de 20 de ani s-a intoxicat cu medicamente. A fost transportată la Centrul de Toxicologie al SCM „Sfînta Treime” din sectorul Rîşcani.

      Echipele medicale au transportat la maternităţi 15 gravide.

           La Departamentul de medicină urgentă al IMSP CNŞPMU s-au adresat 199 de persoane. Din numărul lor 62 de pacienţi au necesitat spitalizarea. În categoria patologiilor grave 64 de bolnavi au prezentat traume (24 fiind spitallizaţi), 29 de bolnavi — maladii chirurgicale (18 spitalizări), 18 bolnavi – boli urologice (16 internări), 2 pacienţi – boli ginecologice (2 spitalizări), 13 bolnavi – maladii microchirurgicale (6 spitalizări), 31 de pacienţi — maladii neurochirurgicale (21 de spitalizări), 6 pacienţi — patologii neurologice (3 spitalizări), 2 paceinţi – patologii cerebrale vasculare (2 spitalizaţi), 21 de pacienţi —   boli oro-maxilo-faciale (6 spitalizări), 9 persoane s-au adresat cu traume, obţinute în accidente rutiere, 4 fiind internate în secţia de profil.

Читайте также:  Изуродованная турчанка просит себе лицо умирающей российской туристки

      Serviciul ambulator de ortopedie şi traumatologie (SAOT) a acordat servicii medicale primare pentru 98 de pacienţi. 

 

Sămbătă

 

Pe 11 iunie intervenţia autosanitarelor a fost solicitată în 657 de cazuri. Dintre ele maladii cardiologice au fost stabilite la 79 de pacienţi, inclusiv un caz cu infarct miocardic acut,  boli pediatrice – la 183 de pacienţi, patologii neurologice – la 62 de bolnavi, doi pacienţi au făcut accidente cerebrale vasculare. 

La Departamentul DMU şi în secţiile de internare ale instituţiilor medico-sanitare din municipiu au fost transportaţi 244 de pacienţi. Dintre aceştia 74 au suferit traume, 80 de bolnavi (inclusiv 58 de copii) – boli virotice, suspecţii la pneumonie – 18, boli diareice acute – 22 de pacienţi. Sămbătă un bărbat în vîrstă de 37 de ani a făcut o tentativă de suicid. A fost transportat şi spitalizat cu o plagă penetrantă în regiunea abdomenului la CNŞPMU. Întrun alt caz ieşit din comun echipa medicală a acordat asistenţă medicală unui copil de 2 ani, intoxicat cu acetonă. Pacientul a fost tansportat la SCM „Valentin Ignatenco”.

În ziua respectivă la maternităţi au fost transportate 15 gravide.

      În Departamentul de medicină urgentă s-au adresat după asistenţă medicală urgentă 165 de persoane. Au fost spitalizaţi cu maladii grave 46 de pacienţi. Traume au prezentat 59 de pacienţi (18 spitalizări), boli chirurgicale – 29 de pacienţi (13 spitalizări), maladii ginecologice – 3, maladii microchirurgicale – 13 (6 spitalizări), boli neurochirurgicale – 23 (15 spitalizări), maladii neurolorgice – 7 (5 pacienţi fiind spitalizaţi), maladii oro-maxilo-faciale – 15 (6 spitalizări), patologii cerebrovasculare – 2 (o spitalizare). Opt persoane s-au adresat cu traume, produse în accidente rutiere. Cinci pacienţi au fost spitalizaţi.

Читайте также:  Высшее образование оказалось лекарством от старения

     Serviciul ambulator de ortopedie şi traumatologie a deservit 42 de pacienţi.

 

Duminică

 

Pe parcursul ultimelor 24 de ore Serviciul de asistenţă medicală prespitalicească a îndeplinit 667 de solicitări. Dintre acestea 116 pacienţi au fost depistaţi cu maladii cardiologice,  un caz cu infarct miocardic acut, 156 — cu boli pediatrice, 54 – cu patologii neurologice, 3au făcut accidente cerebrale vasculare.

La Departamentul de medicină urgentă al CNŞPMU şi în secţiile de internare ale spitalelor specializate muncipale şi republicane au fost transportaţi 245 de pacienţi. Cu traume au fost identificaţi 62 de bolnavi, traumatisme obţinute în accidente rutiere – 3, viroze – 76 de bolnavi ( 62 de copii), suspecţii la pneumonie – 15, boli diareice acute – 23, intoxicaţii – 2 (cu alcool şi cu ciuperci).

Echipele de salvare au transportat la maternităţi 17 gravide.       

În Departamentul de medicina urgentă s-au adresat 182 de  persoane. După examinările de medicale efectuate 34 de pacienţi au avut nevoie de spitalizare. În categoria maladiilor grave s-au stabilit 63 de pacienţi cu traume (17 spitalizări), 33 de bolnavi au acuzat boli chirurgicale (25 de spitalizaţi), 12 pacienţi – boli urologice (11 spitalizări), 4 bolnavi – maladii microchirurgicale  (o spitalizare), 21 de pacienţi –  patologii neurochirurgicale (14 pacienţi spitalizaţi), boli neurologice – 5 (4 spitalizări), BCV – 2 (2 spitalizaţi), boli oro-maxilo-faciale – 23 (6 spitalizări), traume produse în accidente rutiere – 7.

 http://www.urgenta.md/GenericPage.aspx

Медицинский портал: все о здоровье человека, клиники, болезни, врачи - MedPortal.md
Adblock
detector