Urgenţe medicale majore

In sectorul Botanica un copac a fost răpus de furtună şi s-a prăbuşit peste o femeie de 71 de ani. În urma coliziunii ea s-a ales cu fracturi închise ale oaselor gambei stîngi. Medicii i-au acordat asistenă şi au transportat-o pentru exmainări şi tratament medical la CNŞPMU. La 16.40 la dispeceratul Serviciului de asistenţă medicală urgentă a parvenit o solicitare pentru ajutor medical de la Gara feroviară din Chişinău.

Un bărbat în vărstă de 40 de ani, aflat în state de ebrietate, a vrut să sară peste gardul din preajmă înalt de 2,5 metri. Din spusele medicilor, care au îndeplinit solicitarea, starea bolnavului era extrem de gravă. Pacientul în vîrstă de 40 de ani s-a ales cu un traumatism asociat grav: traumă cranio-cerebrală deschisă, contuzie cerebrală, comă cerebrală şi contuzie a cutiei toracice. Este internat în clinica CNŞPMU.

O mamă din sectorul Botanica a trecut prin nişte momente de suferinţă cumplită. Copilaşul ei în vîrstă de numai 2 ani s-a intoxicat cu medicamente. Sosind cît se poate de operativ la faţa locului, medicii au reuşit să ia măsurile medicale necesare. Nenorocirea s-a întîmplat la 22.00. În prezent micuţul se află sub îngrijirea medicilor specialişti ai INCŞ Centrul Mamei şi copilului.  

O familie din sectorul Botanica a trecut printrun moment de suferinţă grozavă. Copilaşul în vîrstă de doar 3 ani, simţind că uşa la apartament e deschisă, a ieşit pe terasă să se joace. După o mişcare necoordonată, el s-a prăbuşit în gol de la etajul 2. Sosind la faţa locului, echipa de urgenţă i-a acordat asistenţă medicală necesară şi l-a transportat la SCM „Valentin Ignatenco”.

Читайте также:  Картошку фри официально признали самым вредным продуктом

Iîn sect. Ciocana s-a produs o agresiune cu aplicarea armei  reci. Un bărbat de 36 de ani, care se ducea în ospeţie la concubina sa, a fost atacat din spate de un necunoscut în scara casei de locuit. Medicii au stabilit o plagă tăiată în regiunea omoplatului stîng. Pacientul a fost transportat la CNŞPMU pentru investigaţii şi tratament medical. 

http://www.urgenta.md/Events.aspx

Медицинский портал: все о здоровье человека, клиники, болезни, врачи - MedPortal.md
Adblock
detector